Sharp-Shinned Hawk

Nick Saunders / Flickr / Brugt med tilladelse

En af de mest almindelige baghavshauks, den skarpskinnede høge er en smidig rovdyr, der lever af små fugle som finker og spurve. Dette medlem af familien Accipitridae kan imidlertid være forvirrende, og birders er nødt til at se nøje for at føle sig trygge ved at identificere denne raptor. Heldigvis har dette faktablad alt hvad du har brug for for bedre at forstå den skarpe skinnede høge.

Hurtige fakta

  • Videnskabeligt navn : Accipiter striatus
  • Almindeligt navn : Sharp-Shinned Hawk, Sharpie
  • Levetid : 2-4 år
  • Størrelse : 9-13 inches
  • Vægt : 3-7 ounces
  • Wingspan : 23 inches
  • Bevaringsstatus : Mindst bekymring

Sharp-Shinned Hawk Identification

Denne fugls rovdyrstruktur med sin korte, buede regning markeret med en gul cere, dens store kløfter og dens overordnede form identificerer den tydeligvis som en raptor, men fortæller hvilken raptor kan være en udfordring. Køn er ens, selvom kvinder har en tendens til at være markant større end mænd. Hovedet og ryggen er mellemstore til mørkegrå, og det hvide bryst er tykt stribet med rustne røde eller brune striber. Den lange hale har en firkantet spids, mørkegrå vandrette striber og en tynd hvid spids, skønt den hvide spids kan slides over tid. Benene er lyse gule og meget tynde med en markant skarp kam, der giver disse fugle deres navn. Voksne fugle har røde øjne, mens unge har gule øjne. Juvenile skarpskinnede høge har også mindre distinkt spærring på brystet og kan have en svag hvid øjenbrynstrimmel. Deres brystfarve er også mere brunlig snarere end den røde nuance hos voksne.

Høge stoler delvist på stealth for at fange deres bytte, og lyde er sjældne. Skarpe skinnede høge kalder en hård "kee-kee-kee" eller "kik-kik-kik" alarm, når et rede trues.

Sharp-Shinned Hawk vs. Cooper's Hawk

Disse raptors forveksles let med den meget lignende Cooper's hawk, og det kan være udfordrende at skelne disse to accipiters fra hinanden. Skarpskinnede høge er navnlig mindre, skønt små mandlige Cooper-høge kan være i samme størrelse som store kvindelige skarpskinnede høge. Sharpies har smalle hofter og forholdsmæssigt større hoveder end deres Cooper's fætre, og skarpskinnede høge har også tyndere ben. De firkantede hjørner på en skarpskinnet haukhale er en god ledetråd til deres identifikation, da Cooper's høge har især afrundede haler, og Cooper's hauker har også et tydeligt afdækket udseende med en lysere nakke i kontrast til hovedet, hvorimod skarpskinnede høge er mere jævnt farvet. Fordi skarphedene er mindre, spiser de også mindre byttedyr end Cooper's hawks.

Hvordan man fortæller Cooper's og Sharp-Shinned Hawks Apart

Sharp-Shinned Hawk Habitat and Distribution

Skarpe skinnede høge er almindelige i skovområder og åbne lavlande i hele USA, det sydlige og vestlige Canada, Mexico og Mellemamerika. Disse fugle ses let i forstæder, hvor der er nogle træer til stede, og de kan findes i by- og forstadsparker.

Migrationsmønster

Nordlige skarpskinnede haukbestande vil migrere mod syd om vinteren, men fugle i de vestlige bjerge i Utah, Wyoming, Colorado, Montana, det sydlige Idaho, det nordlige Californien, Washington og Oregon kan være til stede året rundt.

Opførsel

Som alle rovfugle vil skarpe skinnede høge svæve over deres område for at lokalisere bytte. De fodrer sandsynligvis i jorden efter at have fanget en fugl, mus eller andet lille pattedyr og kan forblive på jorden i flere minutter efter fodring. De vil aborre i områder med god synlighed for at lokalisere foderpladser og ofte foretager korte, tætte flyvninger over buske eller tæt pensel for at skræmme små fugle i flugt for at være lettere at fange.

Den skarpskinnede høge's lange hale og afrundede vinger giver dem fremragende manøvrerbarhed gennem tæt børste og træer i jagt efter bytte.

Diæt og fodring

Dette er kødædende fugle, der spiser små byttedyr, inklusive mus og andre små pattedyr, såvel som små fugle som spurve og finker. De vil også angribe rede og andre unge fugle, inden de vokser for store til, at høge med held kan fange, og store insekter kan også udgøre en del af deres kost. Efter fodring skal skarpskinnede høge hvile for at fordøje deres bytte, og de vil regurgitere pellets af ufordøjelige dele såsom knogler, pels og fjer.

nesting

Kvindelige skarphårede høge bygger et platform reden og opdrætter en yngle på 3-5 altrisielle unge om året. Den mandlige partner hjælper måske med at samle kviste til redningsmateriale, men kvinden udfører det meste af redenkonstruktionen. Reder er typisk placeret 10-60 fod over jorden i et robust træ, og de samme reden kan genbruges eller genopbygges hvert år.

Æg og unge

De ovalformede æg fra en skarpskinnet høge er hvidlige eller lyseblå og er markeret med mørke pletter. Æg skal inkuberes i 30-35 dage, og den kvindelige forælder udgør størstedelen af ​​inkubationen. Smuglende fugle forbliver i reden i yderligere 25-27 dage, skønt unge mænd typisk forlader reden inden deres søstre. Både mandlige og kvindelige forældre vil fodre og opdrætte reden.

Sharp-Shinned Hawk Conservation

Disse rovfugle betragtes ikke som truede eller truede, men de er udsat for forskellige trusler, der påvirker alle rovfugle. Forkert brug af pesticider, især insekticider og gnavere, der forgifter deres bytte, kan også forurene og endda dræbe skarpskinnede høge. Fordi disse rovfugle jager småfugle og er almindelige i forstæderne, er de også sårbare overfor vinduesnedslag.

Tips til baghavsfuglere

Fordi skarpskinnede høge lever af mindre fugle, tiltrækkes de til værfter og haver, hvor spurve, duer og andre småfugle foder. Hvis fodringsområder er synlige fra luften, er haukere mere tilbøjelige til at være hyppige besøgende. Mange baghavsfuglefolk foretrækker at tage skridt til at beskytte baghavsfugle mod høge snarere end at lade dem fodre let. At tilføje en børstehøj til landskabet er en nem måde at give et sikkert tilflugtssted for mindre fugle uden at skade haukene.

Sådan finder du denne fugl

Fordi raptors er relativt ensomme, kan de være vanskelige at finde. Besøg i en bypark naturcentrum eller dyreliv bevares med et dedikeret fodringsområde kan føre til skarpskinnede høgeobservationer, når fuglene lærer om lette måltider på foderstationer. Ellers bør birdere se efter skarpe skinnede høge ved skovkanter eller besøge deres egne baghavsfodere.

Udforsk flere arter i denne familie

Accipitridae- fuglefamilien er en stor samling rovfugle med mere end 240 arter af høge, buzzards, ørne, drager og harrier. Kendte slægtninge til den skarpsindede høge inkluderer:

  • Cooper's Hawk
  • Red-Tailed Hawk
  • Hvidhovedet havørn

Gå ikke glip af nogen af ​​vores andre vilde fugleprofiler for sjove fakta og information om alle dine yndlingsarter!