Rufous Hummingbird

Den rødfødte kolibri er almindeligt anerkendt som den mest aggressive af de nordamerikanske kolibrier. På trods af at den også er en af ​​de mindste kolibrier, og dette lille kobberfarvede medlem af Trochilidae- familien let vil angribe fugle mange gange sin størrelse. Endnu med en territoriel holdning er denne kolibri en velkommen og smuk tilføjelse til mange værfter i det vestlige Nordamerika og er en overraskende østlig gæst også i nogle vinterværfter. Lær, hvad der gør denne orange kolibri så karakteristisk gennem dette informative faktablad.

Hurtige fakta

  • Videnskabeligt navn : Selasphorus rufus
  • Almindeligt navn : Rufous Hummingbird
  • Levetid : 3-5 år
  • Størrelse : 3, 75 inches
  • Vægt : 3, 1-3, 4 gram
  • Wingspan : 4-4, 5 inches
  • Bevaringsstatus : Mindst bekymring

Rufous Hummingbird Identifikation

Mens små fugle som kolibrier kan være udfordrende at identificere, har den rødfødte kolibri flere forskellige markmærker, der gør det let at genkende. Hannerne har en rusten krone, ryg og flanke og en iriserende kobber eller rød gorget, skønt halsen kan se mørk eller sort ud i skygger eller dårligt lys. Skuldrene kan være let grønne, og nogle hanner har en grøn vask på ryggen, skønt en orange ryg er mere almindelig (kun 5-10 procent af ruføs hummingbird hanner viser en grøn ryg). Brystet er hvidt, og der er ofte en hvid stribe ned ad maven, hvilket giver fuglen et vestlignende udseende.

Hunner har et grønt hoved og ryg med en hvid, let plettet hals, der kan vise en rød eller orange central plet. Hunnkantenes sider og bryst er bufrust. Begge køns vinger og øjne er mørke, og fuglene har spidse, hakkede haler. Hos mænd er halen orange med sorte spidser, og hunnerne har rust i bunden af ​​halen, grøn i midten og sorte spidser, med hvide spidser på de tre udvendige halefjer på hver side.

Ungdyr ligner voksne kvinder, men har mindre rig farve og mindre striber i halsen. Unge hanner udvikler mere farve på halsen og mere rust på underdelene gennem vinteren.

Rufous kolibrier har en række høje, hurtige summende, skravlende og flisende vokaliseringer, der ofte er en del af deres trusselsvisninger. Deres vinger laver også et højt opsving under flyvning, især dykk.

Rufous Hummingbird Habitat og distribution

Rufous kolibrier er den mest nordlige kolibriart. Deres avlsområde strækker sig gennem det nordvestlige stillehav, det vestlige Canada og ind i det sydlige Alaska. Fuglene foretrækker løvfældende eller blandede nåleskove, modne parker eller gårde, ofte med udbredte blomster eller skovkanter, der grænser op til blomstrende enge.

Migrationsmønster

Disse kolibrier følger hvert år en cirkulær migrationsrute. Om foråret er de mest almindelige i kystområder, mens om sommeren og under efteråret migration er de mere almindelige i bjergregioner og afslutter et årligt kredsløb for hele deres nordlige række. Om vinteren vandrer fuglene til det sydlige Mexico. Et stort antal svagagtige rødbrune kolibrier er blevet set i det østlige og sydlige USA i løbet af deres migrationsperiode og kan overvintre der, især i milde år, eller hvis der er masser af supplerende foderstoffer. Fugle, der fuldfører migrationen fra det sydlige Alaska til det sydlige Mexico, har den længste migrationsrute for enhver kolibriart, en envejsrejse på op til 3.900 kilometer.

Opførsel

Rufous kolibrier er en ensom art og er meget defensive og aggressive i nærheden af ​​foderstoffer, især under vandring. Disse fiestyter vil endda udvise trusselsvisninger ved andre væsener, herunder egern, kæledyr og mennesker. Trusselsskærme inkluderer dykning, halebanering og andre visuelle demonstrationer. For at være opmærksom på ubudne gæster vil rødbrune kolibrier havne på en høj, åben gren, når de ikke fodres.

Diæt og fodring

Som alle kolibrier besøger rødbrune kolibrier blomster til nektar. De vil også spise saft, insekter og edderkopper, endda svæve eller piske rundt for at fange gnats og små flyvende insekter i midair, eller for at plukke insekter, der sidder fast i spindelvev. Disse orange kolibrier kan være meget beskyttende over for førsteklasses fodringspletter, og vil ofte aborre i nærheden for at beskytte området og jage andre fugle væk, inklusive andre kolibrier såvel som større arter.

nesting

Rufous kolibrier er polygame og vil parre sig med flere partnere, med hanner fristende hunner med ovale eller J-formede dykke og fængselsskærme på figur 8. En kvindelig bygger det kopformede rede af plante ned og edderkoppesilke dekoreret med mos, lav og bark, typisk placeret så højt som 30 meter i et træ.

Æg og unge

Disse kolibrier producerer 1-2 raser med 2-3 almindelige hvide æg hver i avlssæsonen, og hunnen inkuberer æggene i 12-14 dage. Efter udklækning plejer kvinden redehyllene i 19-21 dage, indtil de unge fugle er i stand til at forlade reden. Hannerne har ingen rolle i redenbygning, æginkubation eller pleje af kyllinger.

Rufous kolibrier er blevet registreret som hybridiserende med Annas kolibrier, calliope kolibrier og Allens kolibrier.

Rufous Hummingbird Conservation

Rufous kolibrier er ikke truet eller truet. De er modtagelige for kolibri-rovdyr og tab af levesteder, dog især på deres ynglepladser i det nordvestlige Stillehav, hvor undersøgelser tyder på langsom, vedvarende befolkningstap. At minimere brugen af ​​pesticider, der kan skade fødevarekilder og planlægge kolibrihaver til støtte for fuglene året rundt, er effektive bevarelsesteknikker.

Tips til baghavsfuglere

Rufous kolibrier findes ofte i gårde plantet med røde, rørformede blomster og gode nektarproducerende blomster. Fuglene foder let fra kolibri-foderstoffer, skønt birder bør overveje at bruge flere foderstoffer for at minimere fuglenes aggression. Efterladte siddepinde kan også hjælpe med at tiltrække disse hummer, da de vil have et praktisk sted at hvile og se deres territorium. Minimering af insekticidbrug vil sikre rigeligt protein til fodring af kolibrier.

Sådan finder du denne fugl

I marken skiller rødbrune kolibrier sig ud takket være deres farverige fjerdragt. Besøgsområder med rigelige, nektarrige blomster er ideelle til at opdage rufous kolibrier, og de kommer let til nektarfodere, der er tilgængelige i naturcentre, botaniske haver og besøgscentre for dyrelivshavne. At lytte omhyggeligt kan hjælpe fuglere med at bemærke disse fuglers karakteristiske buzzy vinger, som kan hjælpe med at finde sådanne små fugle.

Udforsk flere arter i denne familie

Kolibrier er nogle af de mest elskede fugle, og hvis du elsker den frodige kolibri, vil du ikke gå glip af disse andre fantastiske kolibrier.

  • Anna's Hummingbird
  • Sort-chinned kolibri
  • Ruby-Throated Hummingbird

Sørg for at tjekke flere af vores informative fugleprofiler!