Northern Mockingbird

Den nordlige hånfugl er en relativt umærkelig fugl at se på, men en spektakulær at lytte til. Med sin fantastiske evne til at efterligne andre fuglesange og -lyde er det videnskabelige navn polyglottos (“mange-tungede”) meget velegnet til dette medlem af Mimidae- fuglefamilien. Som statsfuglen i Arkansas, Florida, Mississippi, Tennessee og Texas, er denne fugl udbredt og velkendt, men hvor meget ved du virkelig om den ">

Hurtige fakta

  • Videnskabeligt navn : Mimus polyglottos
  • Almindeligt navn : Northern Mockingbird, Mockingbird
  • Levetid : 7-8 år
  • Størrelse : 10 tommer
  • Vægt : 1, 7-1, 8 ounce
  • Wingspan : 14-15 inches
  • Bevaringsstatus : Mindst bekymring

Northern Mockingbird Identification

Nordlige hånfugle kan virke intetsigende med deres grå, sorte og hvide fjerdragt, men de er elegante og dristige med flere nøgleegenskaber, der hjælper birderne med at identificere dem. Mandlige og kvindelige hånfugle ser ens ud med et medium gråt hoved og ryg, mørkere vinger med to tynde hvide bjælker og fed hvide vingeflekker. Halen er mørkegrå eller sort med hvide ydre fjer, og brystet og maven er hvid eller gråhvid. Disse fugle har en svag sort stribe langs bredden fra regningen til øjet. Under flyvningen blinker de hvide ydre halefjer og de hvide vinge-lapper mærkbart. Øjnene er gulbrune, og benene og fødderne er sort eller mørk sortgrå.

Ungfugle ligner voksne men kan have et skurrende udseende. Meget unge nordlige hånfugle viser grå pletter eller flekker på brystet og flankerne og kan endda have tynde øjenbrynsvinger, der skiller sig ud på deres ansigter.

Den nordlige hånfuglstemme er dens mest karakteristiske egenskab. Fuglen har ikke kun sine egne unikke krybderier, brummer og kvitrer, men undersøgelser har fundet hånfugle til at efterligne opkald og sange fra mindst 50 andre fugle såvel som andre dyr, maskiner og musik. Opkald gentages generelt 3-5 gange, inden de skiftes, og kompleksiteten og variationen i en fugls opkald indikerer dens modenhed og oplevelse. Med et sådant repertoire er det ikke usædvanligt, at disse fugle synger hele natten, især i skarpt måneskin samt i flere timer i løbet af dagen.

Northern Mockingbird Habitat and Distribution

Nordlige hånfugle kaldes ”nordlige”, fordi de fleste hånfugle arter bor i troperne, men denne art findes i Nordamerika og endda nogle sydøstlige dele af Canada. Disse fugle er meget tilpasningsdygtige og kan findes i landbrugsarealer, forstæderområder, skove og byer så langt nord som Massachusetts og Connecticut til Oklahoma, New Mexico, Arizona og langs Californiens kyst. De foretrækker relativt tætte krat og kratlignende områder, inklusive riparian korridorer, overvoksne marker, skovkanter og lignende levesteder, især hvor tornede planter er rigelige. Den nordlige hånfugls territorium udvides gradvist længere mod nord, når fødevarekilderne udvides.

Migrationsmønster

Nordlige hånfugle er generelt beboere året rundt i deres sortiment og er i stand til at tilpasse sig typiske sæsonændringer. Ekstreme nordlige populationer kan dog vandre sæsonmæssigt, især under barske vintre.

Opførsel

Disse fugle findes almindeligvis alene eller parvis, men de får frimodigt aborre i åbne områder eller i skovfronter for at synge. De løber ofte og håber på at fodre efter insekter i jorden og kan klikke eller hæve deres vinger hurtigt for at skræmme byttet. Nordlige hånfugle er meget defensive over deres reden og vil dykke, blinke deres vinger eller på anden måde bruge trusselsstillinger for at skræmme indtrængende. Hånefugle er endda blevet registreret som mobning og dykning hos mennesker, der vovede sig tæt på hekkeområder. Tilsvarende territorial opførsel bemærkes også omkring primære fodringsområder, inklusive baghavsfodere.

Diæt og fodring

Nordlige hånfugle er altetende og lever af en lang række fødevarer. Insekter, orme, frugt, bær, små dyr, slanger, firben og endda sap kan være en del af deres kost, afhængigt af hvilke fødevarer der er rigelige i forskellige områder og årstider. Disse fuglers tilpasningsevne til forskellige fødevarer er kritisk for at hjælpe dem med at forblive i deres rækkevidde på forskellige tidspunkter af året.

nesting

Dette er monogame fugle, der danner langsigtede parbind og muligvis endda parrer sig for livet. Deres kopformede rede er konstrueret af kviste og foret med finere græs. Reden er placeret 3-10 fod over jorden, ofte i en torneret busk eller tæt tyk. Hannerne kan begynde at bygge reder for at lokke hunnerne til at parre sig, men kvinden vælger generelt den endelige redenplads og afslutter arbejdet med reden til hendes tilfredshed.

Æg og unge

Nordlige mockingbirdæg er buff eller brunfarvet og drysset med mørkebrun eller solbrun farve. Den kvindelige forælder vil inkubere en yngle med 3-6 æg i 12-13 dage, og begge forældre vil fodre reden i 11-13 dage. Par kan opdrætte 2-3 yngle om året, og unge fugle forbliver ofte i deres familiegruppe, selv mens en ny yngle plejes.

Northern Hockingbird Conservation

I 1800-tallet blev hånfugle ofte kogt og solgt som kæledyr og burfugle. I dag er denne praksis afsluttet, og selvom nordlige hånfugle ikke betragtes som truede eller truede, lider de af flere risici, især i by- og forstadsområder. Fordi de ofte foder på jorden, kan vildkatte og udendørs kæledyr være et stort problem, og overforbrug af pesticider og insekticider kan eliminere deres fødevareforsyning. At minimere disse kunstige trusler kan være meget nyttigt til at bevare nordlige hånfugle.

Tips til baghavsfuglere

Nordlige hånfugle besøger let foderstoffer, hvor brødrester, suet, jordnøddesmør, solsikkefrø, æbler og rosiner er tilgængelige. For at gøre levestedet endnu mere attraktivt og invitere fuglene til at synge, bør fuglere efterlade børste og træer ubeskyttet for at give rigelige aborreområder. Tilvejebringelse af bærbuske til fugle og passende åben plads til grøntning vil gøre et gård endnu mere attraktivt for spottfugle.

Sådan finder du denne fugl

Da nordlige hånfugle er så tilpasningsdygtige, er de ikke vanskelige at finde inden for deres rækkevidde. De har en tendens til at foretrække relativt åbne områder såsom parker og vejkanter plantet med spredte træer, eller de kan findes fodering i atletiske felter i byområder og forstæder. Se og lyt efter nordlige hånfugle, der synger fra høje, åbne siddepinde, især fra den sene vinter gennem det sene forår. Vær også på udkig efter disse fuglers territoriale opførsel, herunder hvordan de forfølger andre fugle såsom jays, krager, grackles og endda rovdyr væk fra hekkeområder eller førsteklasses madkilder.

Nordlige hånfugle i kultur

Den nordlige hånfugl med sin personlighed, der er større end livet, og udbredt tilpasningsevne, er en af ​​de mest populære statsfugle. Det er den officielle fjerde ambassadør for fem stater: Arkansas, Florida, Mississippi, Tennessee og Texas, og var tidligere også statsfuglen i South Carolina, indtil denne stat skiftede til ære for Carolina wren i 1948.

Udforsk flere arter i denne familie

Mimidae- fuglefamilien er en mangfoldig med mere end 30 arter af thrashers, rysten, catbirds og spottfugle. Flere fugle fra andre familier ligner også den nordlige hånfugl og kan imidlertid være forvirrende i marken. For eksempel kan den blågrå gnatcatcher se ud som en miniatyr hånfugl med lignende farve, en lang hale og aktiv, flittende opførsel, og bushtit har også lignende egenskaber.

Gå ikke glip af vores andre detaljerede fugleprofiler for mere information om alle dine foretrukne fuglearter!