Muscovy Duck

Muskovandanden er en af ​​de to arter (den anden er græssand), hvorfra alle indenlandske og landbrugsandraser er nedstammet, og er en tropisk dubbende and. Fordi mange hjemlige og vildtlevende muskovænder kan findes i udbredte steder, er birdere ofte bekendt med dette medlem af Anatidae- fuglefamilien, selvom de endnu ikke officielt har føjet det til deres livsliste. Oplev flere fakta om muskovæder, og hvad der gør disse fugle så genkendelige i denne detaljerede profil.

Hurtige fakta

  • Videnskabeligt navn : Cairina moschata
  • Almindeligt navn : Muscovy Duck, Creole Duck (domestic), Barbary Duck (domestic, culinary), Backyard Duck (domestic), Mute Duck (domestic)
  • Levetid : 10-12 år
  • Størrelse : 25-35 inches
  • Vægt : 6-15 pund
  • Vinge : 55-60 tommer
  • Bevaringsstatus : Mindst bekymring

Muscovy Duck Identification

Med deres lange halse, tunge kroppe, spindelfødder og spatulære form, kan disse fugle øjeblikkeligt genkendes som ænder, men der er mange spor, der hjælper med muskovænder med at skille sig ud fra hjorden. Deres relativt lange regning er mørk ved bunden med forskellige farvebånd langs dens længde, inklusive hvid, lys blå-hvid og lyserød, og neglen ved regnets spids er grå.

Mandlige og kvindelige muskovænder ser noget anderledes ud. Hannerne er overordnet glanset sort eller sortbrun med en iriserende grøn eller lilla glans på deres overpart i skinnende sollys. Hovedet viser en pompadlignende kråne og kan have mindre hvide flanke på nakken. De bleg gulbrune øjne er omgivet af sort hud og kødfulde røde vattere, og en lille, utydelig basalknap vises øverst på billen. En bred hvid vinge-plet er let synlig under flyvning, men ses muligvis ikke, når vingerne er foldet, eller vises muligvis kun som en meget lille plaster eller spalte nær flankerne. Hunnene er betydeligt mindre og dæmpere med færre wattles i ansigtet, og mangler drejeknappen på regningen. For begge køn er ben og fødder sortgrå.

Indenlandske muscovy ænder findes i en lang række farver, fra alle hvide til flekkede sorte og hvide, solbrune eller andre variationer med uklare markeringer. De røde wattles er meget mere omfattende, og tamfugle er større og tungere end deres vilde fætre. Ben- og fodfarve er også mere variabel på tamfugle.

Ungdyr ligner voksne, men har mindre hvid i vingerne, en mørkere grålig regning og langt færre ansigtsvattler.

Disse er generelt tavse fugle, men har en række forskellige opkald og lyde i deres repertoire, herunder lave sus, grunts, croaks, svage kvaks, fløjter, peeps og coos.

Muscovy Duck Habitat and Distribution

Disse ænder foretrækker våde skove og skovstrømningsområder samt brakke damme, oxbow søer og landbrugsområder. Feral- eller huslige flugt findes ofte i by- eller forstadsparker med passende damme og ofte avlet med andre ænder, hvilket skaber forvirrende hybrider.

Deres oprindelige rækkevidde strækker sig fra den ekstreme sydlige spids af Texas og både den østlige og vestlige kyst af Mexico syd gennem Mellemamerika og ind i Sydamerika så langt syd som det nordlige Argentina, skønt de mangler fra de stejleste bjergområder. Feral- og indenlandske populationer kan findes næsten overalt, men er især bemærkelsesværdige i Florida og andre steder i USA og Canada samt i Europa og New Zealand.

Migrationsmønster

Muskovænder vandrer ikke. I de nordlige regioner, hvor der er huslige og hybride ænder, har de en tendens til at forblive i områder, hvor der er åbent vand, selv i vintermånederne.

Opførsel

Vilde muskovænder er genert og forsigtige og findes normalt alene eller parvis. De aborre og svøbe i træer. Under flyvningen er deres vingeslag relativt langsomt. Hannerne kan være aggressive og vil forfølge andre mænd fra deres område, herunder fodringsområder.

Indenrigsholdige muskovænder kan være meget mere gregarious og sandsynligvis gå sammen blandede flokke med andre vandfugle i byområder. De kan også vænne sig til at modtage håndsæt og vil komme tættere på mennesker.

Diæt og fodring

Disse er altetende ænder og spiser en lang række både planter og dyrematerialer, herunder frø, korn, blade, knopper, nødder, insekter, hvirvelløse dyr og bløddyr. Muscovy ænder bruger både græsnings- og dubbelfoderteknikker under fodring afhængigt af om de er på land eller i vandet.

nesting

Muskovænder er polygame fugle. De er en hulrumsplejende art og placerer deres rede i et stort hult træ eller en passende redenkasse 10-60 fod over jorden, og foret reden tyndt med bløde dunfjer. Hannerne har meget lidt at gøre med rugepleje eller reden til pleje, og hunnerne inkuberer æggene i 34-36 dage.

Æg og unge

Æggene er hvide, men kan have en grønlig glans eller glans, og 8-10 æg er typiske for hver yngle. Vilde muskovænder lægger kun en yngle pr. År, men indenlandske racer kan ligge 2-3 yngle om året og er specielt opdrættet og opdrættet for at have større, hyppigere yngle for at øge deres landbrugsproduktivitet.

Efter udklækning er de forældre kyllinger klar til at forlade reden hurtigt, og den kvindelige forælder fortsætter med at pleje og guide brochene i 70-85 dage.

Muscovy Duck Conservation

Muskovænder er ikke i fare for alvorlige befolkningsfald, selvom jagtaktiviteter i deres oprindelige rækkevidde kan påvirke det samlede antal. Det kan også være kritisk at bevare den genetiske renhed af vilde muskovænder, så den stigende spredning af vildtkolonier og hybridisering ikke trænger ind i vilde ændernes stabilitet.

Tips til baghavsfuglere

Vilde muskovænder er ikke en baghavsart, men bevarelse af lokale levesteder og egnede redenpladser kan hjælpe med at tiltrække dem til et område. Husdyr muskovænder købes ofte som påskeunger og kan være gode kæledyr eller husdyr, hvis de får ordentlig pleje. I byområder, hvor ænderne er forladt eller undslipper, kan vildtkolonier hurtigt blive en gener og kan blive afskaffet af myndighederne.

Sådan finder du denne fugl

Muskovænder kan være udfordrende at finde inden for deres oprindelige rækkevidde, men at besøge egnede vandveje med sunde økosystemer kan føre til fremragende observationer. Hybride eller hjemlige muskovænder er meget lettere at finde og kan forekomme i næsten enhver by- eller forstadspark, og de er lette at genkende ved deres mørke, almindelige farve, pletter af hvidt i ansigtet og halsen og deres ansigtsvattler.

Udforsk flere arter i denne familie

Familien Anatidae- fuglen er en stor og forskelligartet gruppe af ænder, gæs og svaner. Favoritfugle, der er nære slægtninge til muskovænder inkluderer:

  • Mute Swan
  • Bar-Headed Goose
  • Northern Shoveler

Gå ikke glip af vores andre detaljerede vilde fugleprofiler for at lære mere fakta og information om alle dine foretrukne fuglearter!