Sparrow

Den pludde husspurv er en af ​​de mest udbredte fugle i verden, og er blevet introduceret så mange steder, at den ofte betragtes som en invasiv art. Ironisk nok oplever befolkningens befolkning et alvorligt tilbagegang i mange af sine oprindelige regioner, og bevarelsesforanstaltninger er nødvendige for at beskytte dette medlem af Passeridae- fuglefamilien fra at forsvinde fra sit hjemmeareal. Dette faktablad kan hjælpe fuglere ikke kun med at genkende disse fugle, men bedre forstå deres behov og hvordan man håndterer dem hvor det er relevant.

Hurtige fakta

  • Videnskabeligt navn : Passer domesticus
  • Almindeligt navn : Sparrow, Common Sparrow, English Sparrow, Sparrow
  • Levetid : 3-4 år
  • Størrelse : 5-6 inches
  • Vægt : .85-1.4 ounce
  • Wingspan : 9 inches
  • Bevaringsstatus : Mindst bekymring

Hus Sparrow Identifikation

Huse og mandlige spurvehuse ser tydeligt forskellige ud. Hannerne har en sort hage og smække, hvide kinder og en rustfarvet hætte og en nakkehals. Det sorte på hagen og brystet kan variere vidt, hvor ældre, mere dominerende hanner viser mere omfattende sort. Underdelene er lysegrålig, og ryggen og vingerne viser brun og sort striber. Rumpen er grå. Hannerne har også en enkelt hvid vingestang. Hunnene er slankere med et bredt øjenbryn med brune buffer og brune og buflige streger på vingerne og ryggen. På begge køn er benene og fødderne blege, og øjnene er mørke. Samlet set har både hanner og hunner et udseende. Yngre ligner voksne kvinder, men med mindre markante markeringer og et mindre defineret øjenbryn.

Husspurve kan være meget stemme i store grupper, men er ofte mere støjsvage, når de isoleres. Deres opkald inkluderer et fladdrent "cheep" og hurtige snakelyde. Unge fugle kan bruge en række bløde tiggeropkald for at tiltrække deres forældres opmærksomhed i reden.

Kan du identificere den fælles hus Sparrow ">

Hus Sparrow Habitat and Distribution

Husspurve blev først introduceret til Nordamerika i 1850'erne i et forsøg på at bekæmpe insektskadedyr, men indsatsen vendte tilbage, fordi disse fugle spiser for det meste korn, og deres befolkning voksede hurtigt takket være et omfattende landbrug i denne periode. På grund af hurtig og produktiv avl og omfattende fødevareforsyning er hussparve blevet en af ​​de mest udbredte fugle i det sydlige Canada, det kontinentale USA, Mexico og Mellemamerika. De er meget tilpasningsdygtige til byområder, forstæder og landbrugshabitater, men findes sjældent langt fra menneskelig beboelse. På verdensplan er disse fugle også almindelige i hele Europa, Rusland og Mellemøsten, herunder Indien, skønt deres antal er faldende i meget af deres oprindelige rækkevidde i den gamle verden.

Migrationsmønster

Husspurve vandrer normalt ikke, men kan blive nomadiske, når de søger madkilder. Hvor fødevarer forbliver rigelige, inklusive hos fødere i baghaven, findes disse fugle året rundt.

Opførsel

Husspurve samles i store flokke til fodring og roost, og fuglekolonier kan være sammensat af flere familieflokke. Disse fugle kan blive aggressive over for andre fugle, der fodrer i nærheden, og er fed mod mennesker.

Diæt og fodring

Disse fugle er generelt granivorøse og spiser primært frø og korn. Når deres foretrukne fødekilder er mindre rigelige, prøver de en lang række andre fødevarer, herunder frugt, suet og insekter. De foder typisk på jorden, hopper og ridse med fødderne, eller springer rundt i træer og buske, mens de leder efter insekter.

At være så vant til mennesker har gjort husspurve ressourcefulde til at finde unikke fødevareforsyninger. De har set inspicere bilgriller for insekter og vil fodre på gårde, der søger efter spildt frø og korn, endda plukke gennem bunker med hest- eller ko-møde. De vil også besøge kompostbunker og andre unikke muligheder, når de søger mad.

nesting

Husspurve er generelt monogame og bygger voluminøse reden i tagsprekker, hækebokse og naturlige træhulrum, eller de kan jage andre fugle ud af reden. Reden er normalt sammensat af græs, kviste, halm, ukrudt, fjer og lignende materiale, men det vil ikke blive genbrugt til yderligere raser.

Æg og unge

Disse fugle lægger ovale formede æg, der er lysegrønne eller blålige med små mørke prikker. Den kvindelige hussparv inkuberer en opdræt med 4-6 æg i 14-18 dage, hvorefter begge forældre genopretter mad til nøstene i 14-18 dage, indtil de unge fugle forlader reden. Afhængigt af klimaet kan parrede hussparvepar opdrætte 2-3 yngle pr. År, med flere yngle hyppigere i områder med milde klimaer.

Hus Sparrow Conservation

Mens disse spurve ikke betragtes som truede eller truede over hele verden, oplever de forskellige grader af befolkningsfald i deres oprindelige område. Tilvejebringelse af passende redenpladser, madkilder og rent vand samt afskrækkende vildkatte er vigtigt for at beskytte husspurve, især i byområder. Forskellige bevaringsorganisationer i Europa og Indien gør en særlig indsats for at fremme bevaring af hussparve, herunder tilbud om tip til levering af de bedste fuglehuse, foretrukne fødevarer og andre nødvendigheder for at beskytte disse fugle.

Tips til baghavsfuglere

For mange baghavsfuglefolk, især i Nordamerika, er udfordringen ikke at tiltrække husspurve, men snarere holde dem væk, fordi de er så rigelige og aggressive, og kan fortrænge andre fugle som blåfugle og lilla martiner. Husspurve kommer let til enten platforme- eller hopperfødere, der tilbyder blandet frø, solsikkefrø eller revnet majs, og de hekker ofte langs tagskærme af huse.

Sådan finder du hussparve

Disse fugle er nogle af de nemmeste for birdere at finde, især i byområder og forstæder. Hussparve ses ofte omkring bygninger, især købmandsforretninger, skoler, kontorkomplekser og andre områder, der muligvis ikke tilbyder passende levesteder for andre arter. Selv hvis der kun er et par spredte træer eller buske, kan husspurve dog bruge dem.

Udforsk flere arter i denne familie

Husspurve er kun en af ​​mange små, brune fugle, der ofte kaldes "småbrune job", fordi de ved første øjekast kan være vanskelige at skelne fra hinanden. Husfink forveksles ofte med husspurv, og birdere vil også ønske at lære om andre nordamerikanske spurve og lignende fugle for at kunne fortælle forskellen mellem spurve og finker. Og glem ikke at tjekke alle vores andre detaljerede fugleprofiler for at lære mere om alle dine foretrukne arter!