Hjelmet Guineafowl

Ofte tamme og inkluderet i eksotiske fuglesamlinger er den hjelmede marsvin et let genkendeligt medlem af Numididae- fuglefamilien og den mest udbredte vilfugl i Afrika. I andre dele af verden kan hyppige og gårdsbestande af disse fugle ofte ses, og flugt er regelmæssige, hvilket gør det værd for birderne at genkende denne karakteristiske og slående fugl. Dette faktablad kan ikke kun hjælpe birder med at gøre netop det, men også at lære, hvor interessante og fantastiske disse fugle kan være.

Hurtige fakta

  • Videnskabeligt navn : Numida meleagris
  • Almindeligt navn : Hjelmet Guineafowl, Gråbryst Guineafowl, Tufted Guineafowl
  • Levetid : 10-15 år
  • Størrelse : 20-25 inches
  • Vægt : 2, 5-3 pund
  • Wingspan : 38 inches
  • Bevaringsstatus : Mindst bekymring

Helmeted Guineafowl-identifikation

Selvom disse fugle er meget forskellige, kan deres markering være overraskende og forvirrende for birdere, især i områder, hvor der ikke forventes marsvin. Den store, lyse regning med en rødlig base, hvidlig spids og hooket øvre mandibel hjælper med at identificere disse fugle som vildtfugle, ligesom deres fyldige, runde, kyllingelignende form.

Hanfugle og kvindelige fugle ligner det overordnede sort eller mørkegrå fjerdragt med et tæt, jævnt mønster af små hvide pletter. På vingerne er pletterne aflange til fine korte barer. Den lange hals er grålig sort og kan have en skurrende nakke. Ansigtet er bare blåt hud med lyse røde wattler i bunden af ​​regningen. Kronen er toppet med en liderlig brun eller orange-brun "hjelm" med en trekantet hornform. De tykke ben og fødder er grå.

Ungfugle har lignende markeringer, men deres wattles og horn er mindre udviklet, og de overordnede farver er mere gråbrun med hvid-buffe pletter.

Der er flere underarter af hjelmede marsvin, og hver viser variationer i størrelse såvel som hjelm- og wattle-forskelle. Domestiserede fugle har mange andre farvevariationer, herunder pied, hvide eller grå fugle, men disse mønstre findes ikke typisk hos vilde fugle.

Disse fugle har et hårdt, sammenkoblende “kek-kek-kek” -opkald, der har en tør tone. Dette opkald gentages i et jævnt tempo, skønt tempoet kan stige for at indikere hastesignal eller alarm. Opkaldet er højt og kan bære betydelige afstande.

Hjelmet Guineafugl-habitat og distribution

Disse store fugle foretrækker åbne, tørre græsarealer og savannehabitater med spredte træer eller buskede dækning, og de findes ofte i landbrugsområder såvel som forstæderparker eller haver. Hjelmede guineafugle undgår typisk tætte levesteder såsom tykke skove eller myrer, og de er også fraværende fra de bareste ørkener. Deres oprindelige udvalg inkluderer alle egnede levesteder i Afrika syd for Sahara, men de er med succes introduceret i mange regioner over hele verden, herunder det vestlige Yemen, det sydlige Frankrig, Australien, Caribien og Madagaskar. Fugle, der er sluppet væk fra tamme eller eksotiske flokke, kan ses næsten overalt og kan etablere små vildtbestande.

Migrationsmønster

Hjelmede marshøne vandrer typisk ikke, men forbliver i stedet inden for det samme interval året rundt.

Opførsel

Hjelmede marsvin er relativt sociale fugle, der er græsmarkede, især om vinteren, når flokke på hundreder kan samles for roosting og foder. I ynglesæsonen er grupper mindre og kan være et par par fugle ledsaget af deres afkom efter udklækning. Disse fugle går i træer, men i løbet af dagen foretrækker de at gå frem for at flyve, selvom de vil tage flyvning, hvis de er truet. Hjelmede marshøne tager også hyppige støvbade for at holde deres fjerdragt i toptilstand.

Disse fugle er ofte husdyret og holdes som ledsagere til andet tamfjerkræ. Fordi de spiser store mængder insekter, er de nyttige til at kontrollere skadedyrbestande, især flåter. De kan også være nyttige til at advare andre fjerkræ om nærliggende høge eller andre trusler med deres høje, ulykkelige opkald.

Diæt og fodring

Dette er altetende fugle, der drager fordel af en lang række fødevarer, herunder frø, insekter, rødder, snegle, krybdyr, korn, frugt og blomster. Fordi deres diæter er så varierende, hjælper dette disse fugle med at forblive i samme interval året rundt og tilpasse sig forskellige levesteder, hvor forskellige fødevarer er tilgængelige.

nesting

Disse fugle er typisk monogame, og deres tilhørsforhold indbefatter hanner, der engagerer sig i aggressive, endog dødbringende kampe og jagter for at imponere hunner. Reden er en lav skrabe på jorden, normalt i tæt græs eller vegetation, og det er måske ikke foret med fine græs.

Æg og unge

De ovale formede æg kan næsten peges på den kortere ende, spænder fra hvidlig til solbrun farve og er jævnt plettet med brune flekker. Der er 6-15 æg pr. Yngle, og hunnen inkuberer æggene i 25-30 dage.

Efter klækning er de præociale kyllinger, kaldet keets, i stand til at forlade reden hurtigt og foder for sig selv. Den mandlige forælder plejer det meste af kyllingerne i de første 10-14 dage, mens kvinden kommer sig efter den lange inkubationsperiode. Unge fugle forbliver i deres familiegruppe i 50-75 dage, inden de bliver stadig mere uafhængige, men kan forblive i nærheden af ​​gruppen indtil næste yngletid.

Helmeted Guineafowl Conservation

Hjelmede marsvin er ikke truet eller truet, og faktisk stiger deres rækkevidde og befolkningstal generelt, når landbrugsområder udvides og giver mere passende levesteder. Disse fugle er imidlertid sårbare over for at blive lokket for mad eller angrebet af hunde og katte, men de bliver lejlighedsvist forfulgt af landmænd, der opfatter dem som en trussel mod kornafgrøder.

Tips til baghavsfuglere

Disse fugle vil besøge gårde og haver i egnede levesteder, hvis der findes jordfodringsområder, især hvis der tilbydes krakket majs eller hirse, og hvis der er tilstrækkelig kratdækning i nærheden af ​​sikkerheden. I marken foder de ofte langs veje, hvor der kan spildes korn. De er også populære fugle i zoologiske haver og aviaries over hele verden.

Sådan finder du denne fugl

Det karakteristiske fjerdragningsmønster, form og størrelse på den hjelmede marsvin er disse fugle relativt let at få øje på. At besøge landbrugsområder inden for deres rækkevidde er en nem måde at finde disse fugle på, især hvor kornafgrøder er rigelige, og der er masser af spild for fuglene at finde. Fordi disse vildtfugle er blevet tamme og spredt over hele verden, kan der nævnes uventede observationer næsten overalt.

Udforsk flere arter i denne familie

Numididae- fuglefamilien består af kun 8 forskellige marshønsarter, og hver af dem er karakteristisk og interessant. Andre fugle i forskellige familier, der deler vildfuglkarakteristika med disse marshøne inkluderer:

  • Vilde Tyrkiet
  • Californien vagtel

Lær om andre fugle med alle vores vilde fugleprofiler, og find mere fascinerende fakta om alle dine foretrukne fjerede venner.