Emperor Penguin

Kejserpingvinen er den mest kendte af de 17 pingvinarter i verden, og den er også den største, der vejer op til 90 pund. Denne ekstreme vægt er vigtig, da disse medlemmer af fuglenfamilien Spheniscidae ikke er i stand til at fodre i op til to måneder, mens de inkuberer deres enkelt æg; I stedet lever de af deres fedtreserver. Dette faktablad kan hjælpe dig med at lære endnu mere om disse fængslende fugle, herunder hvordan du bedre kan sætte pris på dem og endda se dem i naturen.

Hurtige fakta

  • Videnskabeligt navn : Aptenodytes forsteri
  • Almindeligt navn: Emperor Penguin
  • Levetid : 20-25 år
  • Størrelse : 44-48 inches
  • Vægt : 65-90 pund
  • Wingspan : 30-35 inches
  • Bevaringsstatus : I nærheden af ​​truet

Emperor Penguin Identification

Den tøndeformede krop, opretstående vattende holdning og bundet, smokinglignende fjerdragt hjælper med det samme med at identificere pingviner, men birders er nødt til at se lidt nærmere på for at være sikre på, at de ser en kejserpingvin. Køn er ens med et sort eller sølvfarvet hoved, ryg og vinger, der kan være mørkere ved skulderen og langs kanten af ​​det mørke fjerdragt. Brystet og maven er hvide og kan vise en gul vask under hagen. Der er en blandet gul og hvid øreplade, der er mørkere øverst, og fuglene har mørkegrå-sorte fødder. Den mørke regning er smal og tilspidset med en lys fersken-lyserød grin patch. Hannerne er generelt tungere end hunnerne, selvom der er overlapning mellem kønnene i størrelsen, og en tung hun kan være større end en lys han.

Ungdyr er oprindeligt dækket med fluffy, lysegrå dun med et hvidt ansigt og sort hoved, men når de vokser bliver deres dunet mudret brunt, indtil det smides, mens de smelter ind i voksen fjerdragt. Mens de smeltes, vil de have et meget ujævn, rynket udseende.

Lyd er afgørende for, at kejserpingviner identificerer hinanden, både som kyllinger og voksne, og de har de bredeste opkaldsvarianter af enhver pingvinart. Typiske opkald inkluderer raspy "craaaaal" lyde, fløjter og ululeringer.

Emperor Penguin vs. King Penguin

Kejserpingvin og kongepingvin ser bemærkelsesværdigt ens ud, men der er centrale forskelle, der adskiller hver art. Kongepingviner er mere farverige med en fed orange øreprop og en mørkere grin patch end kejserpingviner. Kongepingviner har også mere orange på den øverste del af brystet, og deres grineplacering er mørkere og meget mere orange end ferskenfarvet. Kejserpingviner er mærkbart større end deres kongefætter, og deres rækkevidde er begrænset til Antarktis, hvorimod kongepingviner spænder længere nord.

Emperor Penguin Habitat and Distribution

Kejserpingviner kan findes langs kysten af ​​Antarktis på ishylder såvel som i havet, hvor de tilbringer en del tid på at jage. Rede kolonier findes typisk i nærheden af ​​isbjerge og klippeafgrøder, der giver noget husly mod Antarktisvind, men det er ikke usædvanligt at finde disse pingviner ude i det fri på den antarktiske is.

Migrationsmønster

Disse pingviner har en kortvarig migration mellem redenkolonier og havet til fodring, men de forbliver året rundt i Antarktis og holder temperaturer så koldt som -80 grader Fahrenheit (-62 grader celsius).

Opførsel

Kejserpingviner er meget sociale fugle og danner kolonier, der rutinemæssigt inkluderer tusinder af fugle. I de barske vintre hænger fuglene sammen for varme, og skifter ofte positioner, så forskellige fugle er på den koldere kant af kruset på forskellige tidspunkter. De kan også ændre deres holdning for at nedbryde og bedre bevare kropsvarmen.

Disse fugle er smidige, stærke svømmere og kan dykke op til 1.600 fod under overfladen, hvor de kan forblive nedsænket i op til 20 minutter. Deres svømmehastighed kan være så hurtig som ni miles i timen. På land bruger de ofte kælkebaner for at glide hurtigere langs isen ved hjælp af deres flippers og fødder til at hjælpe med at fremdrive dem. Dette giver dem mulighed for at bevæge sig hurtigere, end deres korte, stubbe ben kan gå.

Som alle pingviner er kejserpingviner flyvefrie.

Diæt og fodring

Kejserpingviner er fiskelige og spiser for det meste fisk sammen med mindre mængder krill, blæksprutte og krebsdyr. Den antarktiske sølvfisk er en favorit mad, men de vil tage enhver fisk, de med succes kan jage. De foder kun i vandet, mens de svømmer, og sikksager for at jage byttet. Mens voksne vil regurgitere delvis fordøjet fisk for at fodre deres kyllinger, får meget unge kejserspingvinkyllinger fodermælk.

Lær hvordan, hvad og når pingviner spiser

nesting

Dette er monogame fugle, der ikke bygger nogen rede. I stedet inkuberer de mandlige forældre deres æg ved at holde det på deres fødder og dække det med en ynglepose i 62-67 dage, hvor de går uden mad selv, mens hunnerne vandrer til havet for at jage.

Kejserpingvinen er en af ​​kun to pingvinarter, der ruger æg i Antarktis vintre, den anden er Adelie-pingvinen. Æg bliver lagt i maj.

Æg og unge

Kejserpingviner producerer kun en enkelt lys, almindelig hvid æg årligt. Efter at kyllingerne er klækket ud og hunnerne vender tilbage fra deres fodringstur, arbejder begge forældre med at opdrætte rugeudvekslingen, skiftevis jagt og forældrepleje. Når kyllinger ældes, kan de blive efterladt i en fælles flok af unge kejsermingviner med flere voksne værger, mens begge forældre rejser til jagt. Unge kejserpingviner vil ikke søge kammerater og begynde at avle, før de er 4-6 år gamle.

Emperor Penguin Conservation

Arten er meget følsom over for klimaændringer, der påvirker deres antarktiske levesteder, hvilket kan ændre layoutet på den is, de er afhængige af for at hekke. Ændringer i vandtemperaturer og -strømme kan også dramatisk påvirke tilgængeligheden af ​​passende byttedyr, eller hvor langt fuglene skal gå og svømme for at finde mad. Kejserpingviner lider også af predation fra benzin og skuas, der vil spise æg og kyllinger, samt leopardsæler og orkaer, der dræber voksne pingviner. Andre trusler mod disse pingviner inkluderer oliespild, overfiskeri og uansvarlig turisme i deres levesteder. Strenge bevarelsesprogrammer til beskyttelse af det antarktiske levesteds integritet er vigtige for at opretholde kejserpingviner.

Tips til baghavsfuglere

Dette er tydeligvis ikke baghavsfugle, men de er almindelige i zoologiske haver og akvarier verden over. Fuglefolk, der ønsker mere personlig oplevelse med kejserpingviner, kan besøge dem i fangenskab, og mange pingvinvenlige faciliteter tilbyder ture bag kulisserne eller møde-og-hilse muligheder for tættere interaktion.

Sådan finder du denne fugl

Det er muligt for fuglefolk at planlægge en tur for at se disse pingviner i deres oprindelige naturtype, enten med en fugleturnering eller se på dyreliv eller se en fotograferingstur. For at beskytte pingvinerne er det vigtigt at vælge hæderlige rejsearrangører, der prioriterer fuglenes bedste interesser og sikkerhed.

Udforsk flere arter i denne familie

Spheniscidae- fuglefamilien er en velkendt familie, da både birdere og ikke-birdere let kan genkende pingviner. Disse karismatiske fugle er altid favoritter at se og nyde, og du kan lære mere sjove fakta om pingviner eller opdage flere pingvinarter, herunder:

  • Lille pingvin

Gå ikke glip af alle vores vilde fugleprofiler for at lære mere om dine foretrukne arter, og tjek ofte for nye og opdaterede fuglefaktaark!