Cooper's Hawk

synspektrum / Flickr / CC med 2, 0

The Cooper's hawk og dens nært beslægtede accipiter-fætter, den skarpskinnede hauk, kan være en af ​​de vanskeligste rovfugle at identificere. Denne raptor er hurtig og smidig og er en listig rovdyr, der ikke kun findes i skovklædte områder, men også i værfter og forstæder. Fordi dette medlem af Accipitridae- fuglefamilien er så udbredt, bør birdere lære at identificere det korrekt, så de let kan genkende det, og dette faktablad har alt, hvad en birder har brug for at gøre netop det.

Hurtige fakta

  • Videnskabeligt navn : Accipiter cooperii
  • Almindeligt navn : Cooper's Hawk, Blue Darter, Chicken Hawk, Blue-Tailed Hawk
  • Levetid : 10-12 år
  • Størrelse : 14-20 inches
  • Vægt : 16-20 ounces
  • Vingespænde : 25-35 inches
  • Bevaringsstatus : Mindst bekymring

Cooper's Hawk Identification

Da Kofers høge og skarpe skinnede høge ser så ens ud, er det vigtigt for birderne hurtigt at genkende de vigtigste feltmærker, der kan adskille disse arter. Når du først er fortrolig med, hvad der gør Cooper's hawks unikke, er det lettere at adskille de to typer raptors fra hinanden. Den mørke, hookede regning viser en gul cere, og disse rovfisker har brede, afrundede vinger og en usædvanlig lang hale. Hanner og hunner ser ens ud, men hunnerne er større end hannerne.

Hovedet er blågrå med en mørkere hætte, der kontrasterer markant med en lysere nakke. Vingerne og ryggen er blågrå. Brystet og maven er hvid med kraftig rufous eller brun spærring eller striber, der er lysere mod benene. Den lange hale har tykke stænger og fremtrædende hvid spids, skønt spidsen hurtigt kan blive slidt og muligvis ikke umiddelbart synlig. Underhaleovertræk er hvide, benene er gule, og øjnene er røde.

Ungfugle ligner voksne men har lysere gule eller rød-orange øjne, der gradvist mørkner, når de modnes. Ungfugle har også dryppeagtig brun, lodret stribe på brystet snarere end spærringsmønsteret.

Rovfugle er ikke typisk stemmelige, men Cooper's hauker bruger en hurtig, skarp “keh-keh-keh-keh-keh-keh” -opkald alarmeret eller aggressivt, samt en højhøjt fløjte, når den trues eller er i nød.

Cooper's Hawk vs. Sharp-Shinned Hawk

Disse to accipiters kan virke næsten identiske, og birders vil have brug for et skarpt øje for at adskille dem fra hinanden. Kofers høge er generelt større end skarpskinnede høge og er mere tøndeformede, medens skarpskinnede høge har bredere skuldre og smalere hofter. Den mørkere hætte på Cooper's høge er et nøglefeltmærke til at skelne mellem disse to fugle, og deres ben er tykkere. Kofers høge tager generelt også større byttedyr end skarpskinnede høge, så det at identificere fuglens måltid kan være en god anelse, hvilken art det er.

Hvordan man fortæller Cooper's og Sharp-Shinned Hawks Apart

Cooper's Hawk Habitat and Distribution

Cooper's hawks er almindelige i hele USA, Mexico og det sydlige Canada. De findes typisk i skovklædte levesteder, herunder bjergområder, skønt man undgår meget tætte, tykke skove, fordi disse større fugle ikke har så meget handlingsrom. Disse fugle kan endda tilpasse sig åbne skovområder i byer og forstæder, såsom kirkegårde, parker og golfbaner.

Migrationsmønster

Northern Cooper's haukpopulationer i det nordøstlige, Michigan, Wisconsin, Minnesota, Dakotas og det sydlige Canada kan migrere sæsonmæssigt afhængigt af tilgængelig mad. Mange Kofers høge migrerer imidlertid ikke og forbliver i stedet i deres samme rækkevidde året rundt.

Opførsel

Cooper's hawks er territoriale fugle, der kan være aggressive over for andre raptors, især skarpskinnede hawks. De er også især aggressive i nærheden af ​​hekkepladser og vil endda dykke mod mennesker, der nærmer sig for tæt. Disse fuglers lange haler og korte vinger giver dem fremragende manøvrerbarhed gennem skove.

Diæt og fodring

Coopers høge er kødædende rovfisk og jager en række forskellige dyr. Typiske Cooper's høgbytte kan omfatte små og mellemstore fugle såsom finker, sangfugle, starling, vagtel, duer og duer, samt små pattedyr som mus, voles og lejlighedsvis egern og chipmunks. De jager enten ved at flyve i nærheden af ​​buske for at bakke små bytte eller ved at sætte sig på stænger, hegn eller træer for at vente på, at små fugle nærmer sig.

Efter at have fanget bytte, kan de føde på jorden eller bære deres måltid til et mere sikkert og mere sikkert sted. Fordøjelse kan tage flere timer, og fuglene sidder meget stille i løbet af denne tid. Efter fordøjelse vil disse rovfugle regurgitere en pellet af uspiseligt materiale såsom knogler og pels.

nesting

Cooper's høge er monogame fugle. Hanen bygger et pind rede med et lavt bæger foret med barkstykker og placerer reden i et træ 20-50 fod over jorden. Hunnen tilpasser reden efter hendes smag, inden hun begynder at lægge æg.

Æg og unge

Ægene fra en Cooper's hauk er lyseblå eller blåhvide, og der er 2-5 æg i hver yngle. Et par par producerer kun en yngle pr. År. Begge forældre ruger ægene i 30-35 dage og foder de unge fugle i 27-35 dage, indtil de er klar til at forlade reden.

Cooper's Hawk Conservation

Mens Cooper's høge ikke betragtes som truede eller truede, er de i fare for en lang række trusler. Forgængelige gnavere kan forurene jagtrivende, og fordi disse rovfugle er hjemme i byområder og forstæder, er vindueskollisioner også en alvorlig trussel. At minimere brugen af ​​gnaverdyr og tage skridt til at gøre vinduer mere synlige for jagthauke er vigtigt for at beskytte disse fugle.

Tips til baghavsfuglere

Coopers høge er en rovfugl, der kan tiltrækkes af værfter, fordi de let vil fodre af små og mellemstore fugle, især jordfødte arter som sorgduver. Efterladelse af døde træer eller stænger, der er tilgængelige som siddepindeområder, giver disse høge et udsigtspunkt til jagt.

Fugleholdere, der foretrækker at beskytte deres baghavsfugle mod høge, kan bruge flere forskellige teknikker for at undgå at tiltrække Cooper's høge. At tilbyde husly til fodring af fugle, eliminering af jordfoderstationer og fjernelse af praktiske aborre til rovfugle vil tilskynde Cooper's høge til at flytte et andet sted for at jage.

Sådan finder du denne fugl

Besøg egnede skovkanter eller åbne skovhabitater, der er rigt på byttedyr, er vigtigt for at finde Koper's høge. Vær opmærksom på, at disse fugle hviler på hegn, poler eller store trægrene, når de fordøjer måltiderne eller holder øje med deres næste bid. De kan også ses dartende gennem træer, mens de jager, flyver hurtigt, men ikke for højt, når de søger bytte.

Udforsk flere arter i denne familie

Accipitidae- fuglefamilien er en stor familie og omfatter ikke kun høge, men også drager, ørne, harrier, buzzards og Gamle verdensgribbe. Fuglefolk, der nyder disse rovfugle, vil ikke gå glip af disse arter:

  • Sharp-Shinned Hawk
  • Hvidhovedet havørn
  • Red-Tailed Hawk

Uanset hvad din foretrukne fugleart måtte være, må du ikke gå glip af vores andre faktablad for vilde fugle for at lære mere om alle typer fantastiske fjerde venner!