Sort-bellied fløjtende-and

Ofte forkert med en eksotisk gås, er den sorte majs, hviskende ænder, en karakteristisk ændereart, og selv om dette medlem af Anatidae- fuglefamilien er almindeligt i tropiske levesteder, udvider disse ænder gradvist deres rækkevidde mod nord. Fugleholdere, der får de rigtige fakta om den sorte majs, hvislende ænder, bliver ikke narret eller forvirrede, når de ser disse usædvanlige fugle, og der er altid mere at lære om disse sjove ænder.

Hurtige fakta

  • Videnskabeligt navn : Dendrocygna autumnalis
  • Almindeligt navn : Sort-bellied whistling-duck, black-bellied tree-duck, rød-billed tree-duck, tree duck, whistling duck
  • Levetid : 6-8 år
  • Størrelse : 19-22 inches
  • Vægt : 1, 5-1, 8 pund
  • Wingspan : 35 inches
  • Bevaringsstatus : Mindst bekymring

Black-Bellied Whistling-Duck Identification

Disse fugle kan øjeblikkeligt genkendes som vandfugle med deres spatulære form og næsebænder, men deres lange ben og meget lang hals kan gøre dem forvirrende. Fuglefolk skal nøje følge med på forskellige markmærker for at være sikre på, at dette er ænder snarere end små gæs, og for at være sikker på, at arten identificeres korrekt.

Mandlige og kvindelige hvirvlende ænder med mandlige kvinder ser lignende ud. Regningen er rød eller rødlig lyserød og viser en grå negle på spidsen. Ansigt, hage og hals er gråhvide, og der er en fremtrædende hvid øjenring. Kronen og bagsiden af ​​nakken er brun, og den nedre hals, bryst og kappe er rig kastanje. Ryggen er mere brun end kastanjen, og vingerne kan være lysere solbrun og udvise en bred hvid stribe. Under flyvning er den hvide stribe fremtrædende ned langs vingens længde, skønt den er mindre, når vingerne er foldet. Maven, rumpen og halen er sort, og undertailovertrækkene er grålige med sort spærring. Benene og spidsfødderne er lyserøde, og øjnene er mørke.

Ungdyr ligner voksne men er generelt mere gråbrun med en brun baghals. Regningen er grålig, men bliver lyserød, når ællingen modnes.

Dette er støjende ænder, der har et knirkende fløjtelignende opkald med 3-5 bølgende noter. Rystende og kvitrende lyde er også en del af deres ordforråd, og et raspere alarmopkald høres, når disse fugle føler sig truet. I store flokke kan opkald blive ganske overvældende.

Sortbuket, hviskende duckhabitat og distribution

Disse ænder er tilpasningsdygtige og kan findes i skovområder til rostning og reden, selvom de ofte foder i rismarker eller fugtige landbrugsområder. De findes også i sumpe, vådområder, laguner og mudderlejligheder samt langs golfbaner eller store parker i byområder og forstæder.

Sortbuklede fløjterænder findes året rundt i det østlige og sydlige Texas og langs begge mexicanske kyster til Mellemamerika og Sydamerika. Den sydligste udstrækning af denne fugl rækkevidden strækker sig gennem Brasilien og ind i det nordlige Argentina, skønt de er fraværende fra det vestlige Sydamerika, hvor bjergområder ikke er egnede. Der findes en lille befolkning året rundt i det centrale Florida, og disse ænder ses også i Cuba.

Migrationsmønster

Mens disse fugle generelt ikke vandrer, udvider nogle af de nordlige bestande deres sommeravlsområde og strækker sig så langt nord som det sydlige Oklahoma og det sydvestlige Arkansas, de sydlige dele af Georgien og South Carolina og i det vestlige sydlige Arizona.

Vagrant observationer rapporteres ofte nord for denne fugls forventede rækkevidde, herunder i Colorado, Minnesota, Michigan og Pennsylvania. Det er uklart, om disse poster er ægte, vagrant fugle, eller om de kan undslippe ænder fra private samlinger, zoologiske haver eller aviær.

Opførsel

Dette er gregarious fugle, der findes i små og mellemstore flokke, selvom der er bemærket større flokke på 1.000 ænder eller mere. Sortbuklede, fløjgende ænder, der står højt i træer, ofte over vand, og kan ofte høres ringe og fløjte, når de flyver til gode foderområder.

Diæt og fodring

Sortbuklede fløjterænder er generelt urteagtige og prøver en lang række plantematerialer, herunder akvatisk vegetation, frø og korn. De spiser også små mængder insekter, edderkopper, bløddyr, især i yngletiden, når ællinger har brug for mere protein for at få den rette vækst og modning. Disse ænder græsser let på jorden, og når de er i lavt vand, vil de vælte for at dabbe efter vegetation og frø. De vil fodre hele dagen og vil også ofte foder om natten.

nesting

Disse ænder er monogame og parrer for livet. Hunnen vælger generelt hekkehulen, skønt der er meget lidt hekkemateriale, og de hvide æg er lagt direkte på gulvet i hulrummet. Hekkehulrum er generelt 8-30 fod over jorden i døde træer eller hækbokse, skønt disse ænder lejlighedsvis hekker på jorden under en kraftig klump af græs eller ukrudt.

Æg og unge

Mens 12-16 æg er typiske for en enkelt yngle, praktiserer sortklokkede, hvislende ænder ægdumping, og op til 100 æg kan findes i fælles rede, skønt få af disse æg lykkes med succes. Begge forældre deler inkubationsopgaver i 25-30 dage, og de forældre ænder er i stand til at forlade reden inden for 24 timer efter udklækning. Begge forældre vejleder og beskytter deres kyllinger i 140-150 dage. På grund af den lange plejeperiode er en yngle pr. År mest almindelig, men i tropiske regioner uden stærke sæsonbestemte vejrmønstre kan disse ænder opdrætte to yngle hvert år.

Black-Bellied Whistling-Duck Conservation

Disse ænder anses ikke for at være truede eller truede, og i nogle områder er der regulerede jagtsæsoner, der inkluderer sorte majs, hvislende ænder. Store flokke af disse ænder kan skade landbruget og påvirke afgrødeproduktionen, og fuglene kan lejlighedsvis forfølges på grund af den skade. Disse fugle er også følsomme over for blyforgiftning fra kasserede fiskesænkere, og fangslinjer kan være en alvorlig trussel i områder med rostning og hekke.

Tips til baghavsfuglere

Selvom disse ænder ikke er almindelige i baggårde, bruger de ænderækkebokse eller -snegle, der er bevaret som egnede redenpladser inden for deres rækkevidde, hvis der er et passende habitat i nærheden. At give et jordfodringsområde med revnet majs eller hirse kan også tiltrække disse ænder, især i landdistrikter med nærliggende damme.

Sådan finder du denne fugl

At besøge sumpede damhabitater i denne andens rækkevidde er nøglen til at finde sorte majs, hvislende ænder. Kig efter disse ænder i flokke, hvor de vil skille sig ud med deres dristige farve såvel som deres tydeligt lange ben og halse. Inden for deres rækkevidde er disse ænder relativt almindelige og lette at se.

Udforsk flere arter i denne familie

Anatidae- fuglefamilien inkluderer alle ænder, gæs og svaner og er en af ​​de mest udbredte og velkendte fuglefamilier i verden. Birders kan lære mange sjove fakta om ænder og tjek et fotogalleri med ænder over hele verdenen samt udforske andre ænderearter, såsom:

  • Muscovy Duck
  • Northern Shoveler
  • Tufted Duck

Gå ikke glip af vores andre vilde fugleprofiler for at lære mere om alle dine foretrukne fuglearter!